Geboorteverhaal

320x50_wit_iedereen_welkom

 

Gezien – Gehoord – Geliefd:
Dit is de basisbehoefte die elk kind maar ook wij als volwassenen nodig hebben!

Hoe is jouw zwangerschap verlopen en hoe is de bevalling gegaan? Welke start heeft jouw baby gehad? Hoe heb jij dit als moeder ervaren? Was het een warm welkom in een rustige omgeving of was er paniek in het ziekenhuis?
Als je jezelf afvraagt dat het voor jouw baby misschien wel net zo spannend, intens of traumatisch is geweest. Hoeveel impact kan dit dan hebben op het gedrag van je kind nu?
De wetenschap is er al jaren, de conceptie, de zwangerschap en geboorte hebben heel veel impact. 

Of het nu gaat om het geboorteverhaal van jezelf of van je kind, je krijgt direct inzichten waar gedrag vandaan komt en hoe het is ontstaan. Onze start is de blauwdruk voor ons verdere leven. Ons lijf heeft een celgeheugen en het reageert instinctief op hoe het toen overleefd heeft en zal op die manier in elke gelijkwaardige gebeurtenis zo reageren.
Maar belangrijk is dat je erachter komt waar je onbewuste behoeftes liggen. Je kan oude patronen loslaten waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe interactie binnen de familie en zelfs daarbuiten.

Een onderliggend geboortetrauma is heel vaak de oorzaak van gedrag- en leerproblemen. Is jouw kind of ben jezelf wellicht gediagnosticeerd met onderstaande ‘labels’ dan kan ik echt wat voor je doen. Als ik jouw geboorteverhaal of dat van je kind in kaart heb gebracht dan zal je zien dat zijn/haar/jouw gedrag en het ‘label’ ineens heel logisch blijkt te zijn.

Er zijn een aantal kenmerken waaraan je kan zien of merken dat de start, dus conceptie-zwangerschap-geboorte, overweldigend is geweest voor je kind of wellicht voor jezelf:
– Nachtmerries
– Woedeaanvallen
– Zindelijkheidsproblemen
– Claimend gedrag
– Motorische problemen
– Hyperactiviteit
– Coördinatie- en evenwichtsproblemen
– Loop problemen
– Spraak- taalachterstand
– Leerproblemen
– Ongepaste woede of timide
– Depressie
– Kan heftig reageren wanneer hij wordt gestimuleerd
– Moeite hebben met oogcontact
– Moeite hebben met hulp vragen
– Woede richting ouders of anderen
– Hooggevoelig
– Gezondheidsproblemen zoals astma en toevallen
– Schadelijk gedrag richting broertje(s) en/of zusje(s)
– Moeite met aanraking (wil niet aangeraakt worden)

GEDRAG wil gezien en gehoord worden in al zijn puurheid soms zelfs rauwheid. Het heeft helemaal geen behoefte aan om opgelost te te worden. Zie het als die strandbal die je probeert onder water te drukken, hij komt op welke manier dan ook altijd weer boven. Zo werkt het met gedrag ook, we kunnen het oppoetsen, polijsten, mooi maken hoe je het wil noemen. Maar pak je het probleem niet bij de wortels aan, dan zal het altijd een andere uitweg vinden. 

Contact

 

Ik respecteer uw privacygegevens, zie hiervoor mijn privacyverklaring lois kindercoach volgens AVG.