Geboortepatronen

Wij als geboorte in kaart specialisten spreken vaak over geboortepatronen. Hoe moet je dat zien en waar spreken we dan over?
Dit zijn de omstandigheden die er rondom de geboorte waren, en een imprint hebben achtergelaten in je lichaam.
Dit kan enerzijds zijn een directe veilige verbinding zijn, omdat je warm gekoesterd zonder interventies ter wereld kwam. Maar het kan ook zijn dat er juist veel (medische) interventies nodig waren. 
 
Wij herinneren er natuurlijk niets meer van, maar onbewust vanuit het celgeheugen weet ons lijf exact wat er gebeurd is.
Denk bijvoorbeeld aan een heftige reactie op iets waarvan je weet dat het niet klopt, onverwacht in tranen zijn of huilen bij bepaalde films. En hoe fijn is het dan als je weet waar die patronen vandaan komen en dat je dus weet waar die reactie vandaan komt. Dat je jezelf niet meer hoeft te straffen of met je hoofd er tegenin hoeft te gaan. 
 
 
Veel gaat om voelen hoe we ons voelen en waarom. Het kijken naar foto’s, wat triggert in je lijf. Door op deze manier aan het werk te gaan zul je je meer en meer bewust worden van de patronen en gedrag maar ook van jouw eigen lijf. Waarom het lijf reageert op de patronen.
 
Vergeet nooit JOUW verhaal is UNIEK en er is geen als dan verhaal mogelijk. Om duidelijkheid te krijgen moeten we de diepte in en alles op papier zetten. Pas dan zal JOUW unieke verhaal er zijn in al zijn puurheid.
JIJ bent de auteur van jouw verhaal, JIJ hebt het meegemaakt maar vergeet niet wat voor een rijkdom het met zich meebrengt. Zowel jij als je kind!