Werkwijze

 
320x50_wit_iedereen_welkom
 
 
Geboortepatronen zijn de omstandigheden die er rondom de conceptie, zwangerschap en geboorte waren. Deze omstandigheden laten een imprint achter in je lichaam. Dit kan enerzijds zijn een directe veilige verbinding zijn, omdat je warm gekoesterd zonder interventies ter wereld kwam. Maar het kan ook zijn dat er veel stress was in de zwangerschap of juist veel (medische) interventies nodig waren om de bevalling op gang te krijgen of om je leven te redden. 
 
Wij herinneren er ons natuurlijk niets meer van, maar onbewust vanuit het celgeheugen weet ons lijf exact wat er gebeurd is. Denk bijvoorbeeld aan een heftige reactie op iets waarvan je weet dat het niet klopt, onverwacht in tranen zijn of huilen bij bepaalde films. Vaak heeft bepaald gedrag te maken met een moeizame start bv tijdens conceptie, zwangerschap of de geboorte. Dat is waar ik me in heb gespecialiseerd, het in kaart brengen van het complete verhaal zodat je bewust wordt van gedrag, weet waar het vandaan komt om op deze manier aan de slag te gaan met het gedrag. Als je begrijpt waar gedrag vandaan komt voelt het zich begrepen en worden behoeftes ingewilligd. 
 
foto kaarten met bont  
Ik werk met behulp van kaarten. Fotokaarten met allerlei situaties erop die te maken hebben met zwangerschap en geboorte. De kaarten gaan we samen bekijken en gaan voelen wat het met je doet. Op deze manier vragen we jouw lijf te reageren op de patronen die op de foto’s te zien zijn. Te samen met een goed gesprek, de vragenlijst en jouw verhaal zal ik je geboorteverhaal helemaal uitwerken. Je krijgt hiervan ook een helemaal uitgeprint boekwerk waarin alles beschreven staat en wat je onderliggende behoeftes zijn. Door dit inzicht komt er meer bewustwording en zal gedrag gaan veranderen.
We zullen dan aan de slag gaan met een aantal patronen die voor nu eruit komen om stapje voor stapje de rode draad in je leven een andere kleur te geven.
 
Vergeet nooit JOUW verhaal is UNIEK en er is geen als dan verhaal mogelijk. Om duidelijkheid te krijgen moeten we de diepte in en alles op papier zetten. Pas dan zal JOUW unieke verhaal er zijn in al zijn puurheid.
JIJ bent de auteur van jouw verhaal, jij hebt het meegemaakt maar vergeet niet wat voor een rijkdom het met zich meebrengt. Zowel voor jou als voor je kind!